Selecteer een pagina

2016 | Sponsorfietstocht ‘Als juffrouw vlinder kon fietsen’

Op 9 juli 2016 vertrokken Nienke van Houwelingen en Nick Bronstring op de fiets vanuit Haarlem naar Santiago de Compostela om met hun sponsortocht ‘Als juffrouw Vlinder kon fietsen’ geld in te zamelen voor onderzoek naar genetische erfelijkheid bij de bipolaire stoornis om zo in de toekomst deze stoornis beter te kunnen begrijpen en behandelen. Ook wilden zij met deze sponsortocht meer aandacht aan de ziekte en de VMDB geven.

Hoe de fietstocht van Nick en Nienke verlopen is, die zij volbrachten op 15 augustus 2016, is te zien via de Facebook-pagina ‘Als juffrouw Vlinder kon fietsen‘ en hun website.

Vele mensen hebben de fietstocht van Nick en Nienke gesponsord. Er is een eindbedrag van € 3.884,76 opgehaald voor deze sponsortocht! Het geld wordt inmiddels besteed aan onderzoek.

Juffrouw Vlinder is de moeder van Nick, een hele lieve vrouw. Zij houdt van gedichten schrijven en die ondertekent zij met juffrouw Vlinder. Helaas lijdt zij aan de bipolaire stoornis. De ziekte van zijn moeder heeft Nick gevormd. Als kind moest hij zich aanpassen aan zijn moeder, waardoor hij geen kind kon zijn en een andere relatie met zijn moeder heeft dan je zou willen of kunnen hebben. Om zich minder machteloos te voelen èn iets te kunnen doen, speciaal voor juffrouw Vlinder, hebben Nick en Nienke deze sponsortocht ondernomen.