Selecteer een pagina
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Landelijke Dag 15 december 2018

15 december 2018 @ 15:00 - 18:00

Thema ‘Mijn verhaal: ervaringsverhalen, blogs en vlogs’.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk, aangezien het maximaal aantal mensen bereikt is.

Kosten
Gratis. Een bijdrage aan de collectebus wordt zeer op prijs gesteld.
Catering wordt aangeboden door de VMDB en is dus voor de bezoekers gratis.

Het programma:
Graag willen we het jaar 2018 op een bijzondere manier met jullie afsluiten. In Het Oude Magazijn in Amersfoort zullen 3 mensen elk op hun eigen manier hun ervaringsverhaal vormgeven.
Onder het genot van een hapje en drankje zullen we deze dag afsluiten.

13:00 uur Ontvangst met koffie en thee.

13:30 uur Aanvang programma met welkom door voorzitter VMDB.

1e verhaal Chris Nijboer, ‘Zoals het klokje thuis tikt’.

Chris is moeder, geliefde en gepromoveerd gezondheidswetenschapper en werkzaam als zelfstandig onderzoeker, trainer en verbinder op het gebied van ervaringsdeskundigheid, herstel en gezondheidsbevordering. Nadat ze na haar tweede psychose in 2013 in de isoleercel belandde, besloot zij haar cliëntervaringen te onderzoeken, te benutten en te combineren met haar professionele ervaringen. Vanuit haar bedrijf ChrisFit doet zij onder meer onderzoek naar de aanpak van personen met verward gedrag bij de GGD Amsterdam en naar de professionalisering van ervaringsdeskundigheid, zoals het EVC-Peer Professional in opdracht van Kwintes en de EDASU opleidingen in opdracht van Hogeschool Utrecht. In samenwerking met Enik Recovery College ontwikkelde ze de training: ‘Het eigen verhaal schrijven en presenteren’. En in opdracht van MIND ontwikkelde zij de workshop ‘Goede zorg. Hoe doe jij dat?’’ voor professionals in de hulpverlening. Zij heeft veel gepubliceerd en ook staat zij nu en dan op het podium en deelt zij haar verhaal op eigen wijze.
Zij zal voor leden van de VMDB een verhaal vertellen met als titel: ‘Zoals het klokje thuis tikt’. Hierbij zal zij u meenemen naar twee dagen uit haar dagelijkse leven: een dag in lethargie en een dag vol uitbundigheid, zoals zij deze beleeft. Zoals haar klokje thuis tikt, tikt het misschien ook bij u. Misschien herkent u iets. Zij hoopt dat haar verhaal openheid biedt, misschien wel meer begrip sympathie en mildheid en minder vooroordelen. Zij hoopt in ieder geval dat haar verhaal u weet te inspireren

2e verhaal Fleur van der Bij, ‘De Nijl in mij: schrijven als bezwering van mijn tweekoppige monster.’

Schrijfster en historica Fleur van der Bij verloor op 15-jarige leeftijd haar jongere zusje bij een verkeersongeval. Niet lang na dit dodelijke ongeval pakte ze haar puberleven op alsof er niets gebeurd was. Dertien jaar later volgde voor haar de klap. Reizend langs de Nijl in Soedan en Ethiopië werd ze geconfronteerd met zichzelf en haar verleden. Haar onverwerkte trauma openbaarde zich letterlijk op een waanzinnige manier: een bipolaire stoornis met psychotische episodes. Daarover schreef zij het boek: De Nijl in mij. Een ontdekkingsreis naar het hart van de waanzin. Op de Landelijke dag zal zij vertellen over haar boek en hoe zijn al schrijvende weer grip op haar leven en bipolaire stoornis kreeg.
Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid het boek aan te schaffen en te laten signeren.

Fleur van der Bij (1981) is journaliste en historica. Ze publiceerde onder meer in het Dagblad van het Noorden. Voor de Europese organisatie voor cultureel erfgoed CHAIN organiseerde ze historische studiereizen. Op het internationale kantoor van postercollectief Loesje werkte ze als creatief activiste. Onlangs debuteerde ze met het veelgeprezen De Nijl in mij.

Over De Nijl in mij:
‘De Nijl in mij leest als een avonturenroman, maar is het waargebeurde verhaal van Fleur van der Bij’ NRC Handelsblad

‘Het reisverhaal is op zich al spannend en vermakelijk, maar gaandeweg draait het boek steeds meer om iets anders: een persoonlijke kwestie die minstens zo interessant en meeslepend is’ Trouw

3e verhaal Optreden van Emily Maguire

Emily omschrijft zichzelf als singer-songwriter, componist, dichter bespeler van diverse instrumenten en voorvechter voor psychische gezondheid.
Op haar 16e werd ze geveld door een depressie. Later gevolgd door hele heftige zenuwpijnen. Op haar 23ste kreeg ze een psychose en werd bij haar de diagnose bipolaire stoornis gesteld. Ze heeft zichzelf leren gitaarspelen en schrijft liedjes en gedichten over haar ervaringen. Voor een uitgebreide biografie, ga naar Emily’s website en klik hier om haar “Back Home” te horen en zien zingen.

17:00 – 18:00 Borrel

Gegevens

Datum:
15 december 2018
Tijd:
15:00 - 18:00
Evenement Categorie: