Selecteer een pagina

In 2016 fietsten Nick Bronstring en Nienke van Houwelingen in naam van Juffrouw Vlinder van Haarlem naar Santiago de Compostela om geld in te zamelen voor onderzoek naar erfelijkheid bij de bipolaire stoornis. “Om zo in de toekomst deze aandoening beter te begrijpen en beter te kunnen behandelen”.

Het hiermee verzamelde sponsorgeld was de basis voor een website over waar met name kennisoverdracht centraal staat. Veel patiënten met een bipolaire stoornis en hun betrokkenen krijgen gedurende hun leven te maken met vragen en dilemma’s rondom erfelijkheid bij de bipolaire stoornis. Op deze website vind je meer informatie hierover . De website is ontwikkeld door het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) in samenwerking met psychiaters, een klinisch geneticus, en patiënten en hun betrokkenen (via de VMDB, nu plusminus – leven met bipolariteit).

Juffrouw Vlinder is de moeder van Nick, een hele lieve vrouw. Zij houdt van gedichten schrijven en die ondertekent zij met juffrouw Vlinder. Helaas lijdt zij aan de bipolaire stoornis. De gedichten van Juffrouw Vlinder zijn nu te koop als ansichtkaarten. De kaarten zijn gedrukt op papier met bloemzaadjes erin! Ben je erop uitgekeken? Dan plant je de kaart in de tuin, dat vinden de vlinders fijn!